Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мобилно приложениe ни учи как да реагираме при изгаряния

Общество

Мобилно приложениe ни учи как да реагираме при изгаряния

Мобилно приложениe ни учи как да реагираме при изгаряния - Tribune.bg
Снимка:

Оказването на адекватна първа помощ в тези случаи е изключително важна, обясняват лекарите

Мобилно приложение ни съветва как да реагираме при изгаряне. „Какво да правим при изгаряне?“ е създадено от лекари от „Пирогов“ и ни дава насоки за оказване на първа помощ при термични травми.

Приложението може да работи и без интернет и е напълно безплатно. Информацията е поднесена на достъпен език, като има илюстрирани насоки как да се действа или какво да не се прави. Целта е да се редуцират грешките в оказването на първа помощ при изгаряне. По-малко грешки значи по-малко и невидими белези и повече спасени човешки животи, съобщават от болницата.

„Смартфон приложенията и Интернет са популярен източник на здравна информация и често се използват от родители и пострадали преди съвет от лекар. Съществуват множество мобилни апликации и интернет сайтове, които засягат въпроса за поведението при изгаряне, но след анализ на съдържанието им се оказа, че почти липсват последователни и правилни насоки за оказване на първа помощ при изгаряне. Наличната информация на български език е стара и изобилства от методи, които вредят! Това ме мотивира да създам нещо функционално, което да е от помощ на всички.", споделя д-р  Мартин Мартинов, който е разработил приложението. Той специализира пластично-възстановителна и естетична хирургия в Клиника по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" вече трета година. Приложението е създадено под ръководството на доц. д-р Мая Аргирова д.м., началник на Клиниката и национален консултант по изгаряния.

От апликацията могат да се възползват и медици.


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети