Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Модул към е-портала за COVID-19 ще генерира сертификат за имунизация

Общество

Модул към е-портала за COVID-19 ще генерира сертификат за имунизация

Снимка:

"Информационно обслужване" вече има разработен отделен модул към портала за COVID-19, където ще бъдат регистрирани направените имунизации. Самата система ще издава сертификат за имунизация, който може да служи за пътуване или друго. Ако в бъдеще има общоевропейски сертификат, той ще може да бъде приравнен и да служи за всички останали страни. Това заяви държавният главен инспектор доц. Ангел Кунчев в отговор на въпрос на БГНЕС по какъв начин ще се регистрира ваксинацията срещу COVID-19 чрез системата на електронно здравеопазване и предвиждали се издаване на електронен паспорт за имунизация.

Имунизацията върви с доста други съпътстващи дейности, една от тях е ефектът от нея – колко е напрегнат имунитетът, колко е продължителен, посочи доц. Кунчев.

Той разясни, че в рамките на 24 часа всички, които извършват имунизации ще трябва да въвеждат данните за тях във въпросния портал, а след извършване и на втората имунизация, тъй като всички ваксини са с два приема, самата система ще генерира удостоверение за имунизация на лицето.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още