Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН отменя зеления сертификат от 1 март

Общество

МОН отменя зеления сертификат от 1 март

МОН отменя зеления сертификат от 1 март - Tribune.bg
Снимка:

Ще продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки

От 1 март отпада изискването за представяне на зелен сертификат при влизане в сградите на Министерството на образованието и науката (МОН).

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков отмени своята заповед, според която от 24 януари т.г. до днес достъпът за служители и външни лица беше възможен само срещу валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване, съобщиха от МОН.

От това правило бяха изключени децата и гражданите, които идваха само до приемната на министерството, за да подават документи.

Облекчаването на противоепидемичните мерки в образователното министерство е продиктувано от подобряването на епидемичната ситуацията в страната. Анализите на здравните власти от последните седмици показват намаляване както на общата заболеваемост, така и на броя на настанените в болница и в интензивни отделения.

В МОН продължават да се спазват останалите противоепидемични мерки. В сградите няма да бъдат допускани служители и лица, които проявяват симптоми като повишена температура, кашлица, задух и др. И занапред ще се извършва редовно проветряване и дезинфекция на помещенията. В общите части служителите трябва да носят защитна маска за лице и да спазват физическа дистанция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети