Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН „отпушва“ провеждането на конкурси за директори на училища и градини

Общество

МОН „отпушва“ провеждането на конкурси за директори на училища и градини

МОН отпушва провеждането на конкурси за директори на училища и градини - Tribune.bg
Снимка:

Промени в Наредбата за провеждане на конкурси за заемане на длъжността "директор" в държавните и общинските институции в системата на предучилищното и училищното образование са публикувани за обществено обсъждане на сайта на Министерството на образованието и науката. Това съобщиха от пресцентъра на просветното министерство, цитирани в БНР.

Измененията са съобразени с решението на Върховния административен съд от юни 2023 г., който отмени текста за участие на представител на МОН в комисиите по провеждане на конкурсите за директори на общински училище.

В новия текст на наредбата на мястото на представителя на МОН се предлага още един представител на Регионалните управления на образованието (РУО). След влизане в сила на измененията в комисиите за провеждане на конкурсите за директори на общински училища ще се включват общо трима представители на РУО.

Без промяна остават останалите членове на комисиите - представител на съответната общинска администрация, както и представител на обществения съвет в училището.

Целта на предложените изменения е да гарантират условия за законосъобразно провеждане на конкурсите за директори на държавните и общинските институции, посочват от МОН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети