Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН публикува второто класиране за прием в гимназиите след 7-и клас

Общество

МОН публикува второто класиране за прием в гимназиите след 7-и клас

Снимка:

За поредна година Софийската математическа гимназия е училището с най-висок минимален бал

Министерство на образованието и науката публикува второто класиране за прием в гимназиите след 7-и клас. Класираните ученици се записват в осми клас в съответното училище, като подават следните документи: заявление до директора; оригинал на свидетелството за основно образование; оригинал на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика, което е за кандидатстващите по специалност от професия в професионалните гимназии и професионалните паралелки в профилираните гимназии, в обединените и средните училища, както и за профила-Спорт.

За поредна година Софийската математическа гимназия е училището с най-висок минимален бал за кандидатстване след VII клас в столицата – 483,5 точки от максимум 500. Оттам са и петимата столични кандидат-гимназисти с максимален бал. Те са пожелали да останат да учат в същото училище. Това показват резултатите от първото класиране за държавния план-прием в гимназиите, което беше публикувано преди седмица.

И тази година най-желаните паралелки след VII клас в София са с профил „Чужди езици“ – английски и испански, показват още резултатите.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още