Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН стартира свой официален канал във Viber

Общество

МОН стартира свой официален канал във Viber

Снимка:

Министерството смята да използва платформата за по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици

Министерство на образованието и науката лансира собствен официален канал в приложението Viber, в който потребителите ще могат да получават навременна информация за учебния процес, новини около формите за обучение, тестването на ученици и разяснения за образователните политики в страната. По този начин ще се разширят възможностите за информиране на повече хора.

Една от интересните информации сочи, че вече над 40 процента от учителите у нас са ваксинирани.

Благодарение на функционалностите, които Viber предлага, министерството смята да използва платформата за по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици, като планира и да се допитва до мнението на аудиторията в канала по значими теми относно образованието.

Това не е първата държавна институция, която използва водещата платформа за комуникация в страната за бърза и достоверна информация към крайните потребители, съобщиха от образователното министерство.

През март 2020-а година Soft Serve, Министерски съвет и Министерство на здравеопазването лансираха бот във Viber, който цели да информира потребителите на приложението за случаите на COVID в страната и за последни новини и мерки, които се налагат около пандемията.

Също така, множество общини лансираха свои канали за комуникация в платформата - сред тях са Столична община, община Варна, Бургас и други.

Официалният канал на МОН е достъпен ТУК.  


Топ новини

виж още

Актуална тема