Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН все още не са решили кога всички ученици се връщат в класните стаи

Общество

МОН все още не са решили кога всички ученици се връщат в класните стаи

МОН все още не са решили кога всички ученици се връщат в класните стаи - Tribune.bg
Снимка:

Проф. Денков определи като приоритет провеждането на зрелостните изпити

Пръв приоритет на Министерството на образованието е провеждането на зрелостните изпити. Вторият приоритет е подготовката за следващата учебна година. Трети приоритет е завършването на картата за висшето образование в България. Това заяви пред журналисти служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който представи екипа си.

Последен приоритет на ведомството е преглед на дейностите, които са заложени в Плана за възстановяване и устойчивост.

Думата „ревизия“ не фигурира в нашите приоритети, подчерта Денков като направи уточнението, че като министър е длъжен да направи проверка на разходването на средствата и това ще бъде направено по надлежния ред.

Служебният просветен министър още веднъж повтори, че по отношение на училищното образование и взетите досега мерки нищо няма да се променя – първо, защото сроковете са кратки, второ – за да не се стресират допълнително учениците.

МОН все още няма решение кога децата ще се върнат на училище. Това каза още служебният министър на образованието:

„Тези решения трябва да се вземат по съответния ред, който включва взаимодействие на нашето министерство и Министерство на здравеопазването. Когато има решение, ще го научите. Моето лично отношение съм го казал на министъра на здравеопазването и то няма особено отношение. Това, което има отношение, е да има единство между различните институции, когато взимат такива решения. Един от проблемите досега в тази насока беше, че различните институции казваха различни неща. Това не трябва да продължава“, допълни Денков. При първа възможност ще бъдат освободени присъствените занятия във висшите учебни заведения. Има съгласие по този въпрос, отново се чака се заповед на министъра на здравеопазването.

Иначе в екипа на министъра влизат Мария Гайдарова, която участваше и в предишния служебен екип. Тя ще отговаря за всички дейности свързани с училищната мрежа – завършване на учебната година и подготовката на следващата. Евгения Пеева ще отговаря за анализа на проблемите в училищното образование. Тя ще координира и международната дейност.

Генка Петрова ще координира дейностите във висшето образование. Нели Косева ще поеме работата по отношение на научната дейност.

Екипът на министъра на образованиетоЕкипът на министъра на образованието


Топ новини

виж още
Актуална тема