Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОН: Всички ученици се връщат в клас от 31 май

Общество

МОН: Всички ученици се връщат в клас от 31 май

МОН: Всички ученици се връщат в клас от 31 май - Tribune.bg
Снимка:

При повишена заболеваемост директорите ще предлагат дистанционно обучение

От 31 май се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици, разпореди министърът на здравеопазването в своя заповед от 18 май т.г. В учебните заведения ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Продължава и практиката да се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50 процента от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище. След приключване на тази процедура се уведомява регионалното управление на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение.

Не е необходимо разрешение от министъра на образованието, когато по преценка на директора към дистанционно обучение преминава отделна паралелка от училището.

Остава възможността със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се обучават в електронна среда и след 31 май т.г. Срокът за преминаване към обучение от разстояние ще се съобразява с епидемичната обстановка в училището. Тъй като присъственото обучение е изключително важно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците, желателно е по възможност дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни, информират от МОН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати