Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Монтират още 24 камери в Борисовата градина и сменят охраната

Общество

Монтират още 24 камери в Борисовата градина и сменят охраната

Монтират още 24 камери в Борисовата градина и сменят охраната - Tribune.bg
Снимка:

Поставят още 24 камери в Борисовата градина, като 14 от тях ще наблюдават денонощно къпалнята „Мария Луиза”, където беше незаконната сеч на дървета. Това съобщи на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва в откриването на 36-ото заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) днес в София. Фандъкова заяви, че е провела разговор  с кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков, за да коментираме подобряване на сигурността и най-вече на контрола за достъпа в Борисовата градина.

„От една страна ще продължим да работим, за да може да се монтират тези допълнителни камери, от друга страна, изваждаме обектите, които се охраняват от фирмата „Боду“, с която „Зелени системи“ имат договор, защото са допуснали сериозни пропуски в охраната, така че ще възложим тази дейност на общинската охранителна фирма „Егида“, отбеляза кметът на София.

Фандъкова припомни, че от първия момент от получаване на сигналите за незаконната сеч в Борисовата градина, тя е изпратила веднага целия контролен ресурс на Столичната община и е наложила най-високата възможна санкция по закон – 100 хиляди лева като е предоставила сигнала на прокуратурата и полицията.

Столичната община е направила собствена проверка по отношение на охраната и са установени пропуски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети