Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Моряците от единия задържан в Румъния български кораб са били освободени

Общество

Моряците от единия задържан в Румъния български кораб са били освободени

Моряците от единия задържан в Румъния български кораб са били освободени - Tribune.bg
Снимка:

Това съобщи българският посланик в страната

Екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, след като е приключил разпитът на неговия капитан. Това съобщи посланикът на България в Румъния Радко Влайков, предаде БТА.

В момента тече разпита на капитаните на другите два кораба и се очаква, че в рамките на два часа той ще приключи и те също ще бъдат пуснати, като има доста голяма вероятност още тази вечер да бъдат освободени и десетимата моряци, каза посланик Влайков. Той добави, че близки на моряците са пристигнали на място и са им донесли дрехи.

Посланикът обаче посочи, че корабите ще бъдат задържани и запечатани с прокурорска заповед. Предвид късния час, в който ще приключат разпитите, румънските власти вероятно ще позволят на моряци, които не успеят да се приберат тази вечер във Варна, да нощуват на един от корабите и той ще бъде запечатан утре сутрин, добави той.

Посланик Влайков подчерта, че през последните 36 часа усилията на българското министерство на външните работи и посолството са били насочени изцяло към работата по освобождаване на моряците, а как ще се развие въпросът с корабите зависи изцяло от румънската прокуратура.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати