Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МОСВ: Местната власт да вземе мерки срещу очакваните интензивни валежи

Общество

МОСВ: Местната власт да вземе мерки срещу очакваните интензивни валежи

МОСВ: Местната власт да вземе мерки срещу очакваните интензивни валежи - Tribune.bg
Снимка:

МОСВ предупреди областни управи и кметове да предприемат мерки във връзка с очаквани интензивни валежи. Във връзка с прогноза на НИМХ за очаквани интензивни валежи от 20.05.2020 г., по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров басейновите дирекции на източнобеломорски, западнобеломорски и дунавски райони изпратиха предупреждение до областните управители и кметовете на населени места, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

В писмата се предупреждава за предприемане на спешни действия по осигуряване на проводимостта на речните легла и за защита и уведомяване на населението за възможни неблагоприятни последици от вредното въздействие на водите. В рамките на своите компетентности по Закона за водите, кметовете и областните управители е необходимо да предприемат необходимите дейности за осигуряване на безпрепятствено провеждане на високи води и недопускане на наводнения на прилежащи имоти в границите и извън границите на урбанизираните територии, както и на елементи от техническата инфраструктура.

Местните власти е необходимо да информират оперативните звена към Басейновите дирекции за обстановката и възникнали проблеми.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети