Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МРРБ: До дни издаваме виза за изграждане на чисто нова сграда за детска болница

Общество

МРРБ: До дни издаваме виза за изграждане на чисто нова сграда за детска болница

МРРБ: До дни издаваме виза за изграждане на чисто нова сграда за детска болница - Tribune.bg
Снимка:

Регионалното министерство може да издаде до дни виза за изграждане  на нова сграда на детска болница. Тя ще се намира на същото място на територията на военномедицинският институт. Сградата ще е висока 20 метра. Това зави ресорният министър Виолета Комитова, след среща с родителите и представителите на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница", които протестираха пред сградата на Министерския съвет

Това се налага, за да може да стартира процедурата за строеж на болницата съгласно влезлия в сила ПУП. „Няма как в един действащ план да се появи стара сграда. Нямаме законова норма, с която да съдействаме за това да се случи този проект - реконструкция и дострояване на съществуващата сграда“, обясни министър Комитова.

Здравният министър др. Стойчо Кацаров припомни, че във ведомството му вече е била провеждана среща с всички заинтересовани страни. По думите му ведомството гледа на нещата в огромен мащаб и много сериозно на педиатричната грижа.

Д-р. Кацаров увери, че ведомството иска да се постигне решение за проектите, като те да бъдат в интерес на лекари, медицински лица и най-вече на децата. Той припомни и предложението да бъдат сменени цените на медицинските дейности, най-вече на клиничните пътеки, и то тези за педиатрия. По думите му всичко ще се направи, но стъпка по стъпка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети