Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МРРБ промени управлението в „Български ВиК холдинг“

Общество

МРРБ промени управлението в „Български ВиК холдинг“

МРРБ промени управлението в Български ВиК холдинг - Tribune.bg
Снимка:

ВиК инженерът и дългогодишен преподавател в УАСГ проф. д-р инж. Ганчо Димитров става председател на Надзорния съвет на „Български ВиК холдинг“, съобщиха от МРРБ.  

С решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството управлението Андрей Цеков управлението на Холдинга става двустепенно, като целта е държавата да осъществява пряк надзор върху структурата и дъщерните ѝ дружества.

ВиК Холдингът ще се управлява от 5-членен Надзорен съвет и 4-членен Управителен съвет. Новата ръководна структура на дружеството е подадена към Търговски регистър, където тече процедурата по вписването ѝ.

Целта на връщането на двустепенната форма на управление е да се оптимизира работата във ВиК сектора, да се засилят проектите за модернизация на ВиК мрежата и инфраструктурата, да се реализират редица големи водни проекти, с които да се подобри качеството на предлаганите услуги за гражданите, да се подпомогнат ВиК операторите при реализацията на проектите им с европейско финансиране, да се предприемат мерки за финансовото оздравяване на ВиК дружествата от структурата на ВиК Холдинга.

В Надзорния съвет влизат още и инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети