Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МСП с безвъзмездна помощ за информационни и комуникационни технологии

Общество

МСП с безвъзмездна помощ за информационни и комуникационни технологии

МСП с безвъзмездна помощ за информационни и комуникационни технологии - Tribune.bg
Снимка:

Ваучерната схема ще подкрепи 450 фирми и стартира в края на месеца

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към министъра на икономиката съобщи, че на 31 август стартира процедура по кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии /ИКТ/ на МСП “, финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Очаква се ваучерната схема ще подкрепи 450 предприятия с бюджет над 9 милиона лева /9 180 000 лв./. Българските компании ще кандидатстват за 2 типа ваучери. Едните от 5 000 лв. без ДДС за изготвяне на уеб сайт или приложение, а другите за 20 000 лв. – за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси и/или осигуряване на кибер и информационна сигурност.

Българските компании ще могат да се възползват от услугите на близо 300  доставчици на ИКТ услуги, като пълен списък с одобрените фирми е наличен в сайта на ИАНМСП.

Целта на ваучерната схема е да подкрепи дигитализацията на българските предприятия, като улесни достъпа им до цифрово ноу-хау и технологии, насърчавайки използването на нови, базирани на технологични решения бизнес модели, като същевременно с това им помогне в преодоляването на икономическите от пандемията COVID-19 и насърчи създаването на нови бизнес партньорства между секторите на ИКТ и производството.  

Българските компании ще могат да кандидатстват по ваучерната схема от 10.00 часа на 31 август 2020 г. до 16.30 часа на 30 септември 2020 г.

Пълна информация относно необходимите документи и условията за кандидатстване има на електронен адрес:  https://www.sme.government.bg/?page_id=51249.

Кандидатите ще имат възможност да задават въпроси, свързани с кандидатстването, изпълнението и отчитането на процедурата на електронен адрес: voucher.ict@sme.government.bg до 5 дни преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Отговорите на въпросите на кандидатите се публикуват на интернет страницата на ИАНМСП, както и в ИСУН 2020 в 2-двудневен срок от получаването им, но не по-късно от 3 дни преди изтичането на срока за кандидатстване. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети