Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МТСП в отговор на фалшива новина: Социалните няма да отнемат деца

Общество

МТСП в отговор на фалшива новина: Социалните няма да отнемат деца

МТСП в отговор на фалшива новина: Социалните няма да отнемат деца - Tribune.bg
Снимка:

Благодарение на социални работници 1733 деца са останали да живеят в семействата си

Министерството на труда и социалната политика категорично възразява срещу фалшивите новини в социалните мрежи, с които се разпространяват неверни твърдения за подготовка на Закон за детето, съобщиха от институцията. И уточниха, че проект на подобен нормативен акт не съществува и не се подготвя.

Министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да „отнемат деца“. Благодарение на техните усилия през 2018 г. 1733 деца са останали да живеят в своето родно семейство. Основният приоритет в тяхната работа е децата да се отглеждат от своите майки и бащи.

Извършват се редица дейности за подкрепата на семействата и повишаването на родителския капацитет чрез осигуряването на подходящи социални услуги, оказване на финансова подкрепа и др.
„Противопоставяме се и срещу фалшивите новини и спекулативните интерпретации, свързани с проекта на Националната стратегия за детето, които разпалват неоснователни страхове сред родителите“, заявяват още от социалното министерство.

Припомняме, че работата по документа е спряна. Сред основните му цели не е „децата да се разделят от своите семейства“, а да се оказва подкрепа на родителите, за да могат да осигурят най-добрата среда за отглеждането на своите деца.

Междувременно в социалната мрежа се появиха тениските, които ще носят противниците на стратегията. На тениските е изобразена майка, която има забрадка. Тя е прегърната от съпруга си, който държи ръката си в свит юмрук. А детето им е увито в националния флаг. Изображението предизвика вълна от отрицателни коментари в социалната мрежа, като основният въпрос, който се задава е: „Така ли изглежда съвременното българско семейство?“

Тениските на противниците на Стратегията за дететоТениските на противниците на Стратегията за детето


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

banko Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !
нови игри и забележителни джакпоти .Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g
10.05.2019 14:28 / Отговор
Георгиева И как социалните работници помогнаха на Даниела от Сливен? Как помогнаха на Симона от Смолян? Отнеха им децата, НО след намесата на Петър Низамов и Петър Николов им ги върнаха. А как се помогна на многодетното семейство от Русе? ,,Улесниха" ги като им отнеха децата...с този случай не съм добре запозната. КАК помагат социалните работници на семействата с биологични деца, а не с приети деца, за които уж се грижат срещу заплащане. Защо ключови думи като: подпомагане, грижа, социален работник, обществото започна да асоциира с отнемане, извеждана и осиротяване...?
10.05.2019 14:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети