Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Мутафчийски на Деня на сестринството: Вашата дейност е не по-малко важна от тази на лекарите

Общество

Мутафчийски на Деня на сестринството: Вашата дейност е не по-малко важна от тази на лекарите

Мутафчийски на Деня на сестринството: Вашата дейност е не по-малко важна от тази на лекарите - Tribune.bg
Снимка:

„На 12-и май светът отбелязва Деня на сестринството! И друг път съм казвал, че медицинските сестри са гръбнака на всяко лечебно заведение. Вашата дейност е не по-малко важна от тази на лекарите. Доказвате го и в настоящата извънредна ситуация, в която във фокуса на вниманието ни са и незаменимите сестрински грижи.“ Това заяви чрез страницата във Фейсбук на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на болницата и ръководител на Националния щаб.

В края на миналата година СЗО определи 2020-а за Световна година на медицинската сестра и акушерката, отбелязвайки 200 години от рождението на Флоранс Найтингейл, която се смята за основоположник на съвременното сестринство. Тя е вярвала, че Бог ѝ е дал призванието да е медицинска сестра. Става известна с нейната пионерска работа в областта на медицинската грижа, предоставяна от сестри по време на Кримската война. Затова и ние във ВМА винаги отбелязваме този ден с особена почит към нейното дело и истинската революция, която прави при обгрижването на ранените войници, припомни ген. Мутафчийски.

„Доказвате го всеки ден – в операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните. Кураж, знания, умения и сърце се искат, за да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болка и да вдъхнеш надежда там, където са се настанили отчаянието и страхът. Колеги, благодаря Ви за усилията, за високия професионализъм и отдадеността, с която се грижите за нашите пациенти. Радвам се, че работя с Вас. Честит празник и бъдете здрави!“, допълни Мутафчийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Този плазмодий май се готви за министър.
12.05.2020 16:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети