Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВнР обяви за персона нон грата руския дипломат, хванат в шпионаж

Общество

МВнР обяви за персона нон грата руския дипломат, хванат в шпионаж

МВнР обяви за персона нон грата руския дипломат, хванат в шпионаж - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на външните работи на Република България обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това съдържание бе връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който бе извикан в сградата на МВнР.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева получи писмо от главния прокурор Иван Гешев, че в рамките на досъдебно производство е установено как въпросният дипломат е събирал информация, представляваща държавна тайна. Въпросното деяние представлява престъпление по чл. 104 ал. 1 от Наказателния кодекс. Тъй като извършителят се ползва с имунитет по Виенската конвенция за дипломатическите отношения, досъдебното производство е прекратено.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Червените олигофрени веднага да обявят поредното "всенародно въстание" срещу Гешев и в защите на "невинно" обвиненият руски шпионин, който от "голяма любов" към "братска" България си е пъхал нахалния кагебистки/гереушки нос в нашите държавни тайни.
18.12.2020 16:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати