Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВнР привика Митрофанова заради Навални

Общество

МВнР привика Митрофанова заради Навални

МВнР привика Митрофанова заради Навални - Tribune.bg
Снимка:
Н. Пр. Елеонора Митрофанова

Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно управляващия Посолството на Русия Елеонора Митрофанова у нас. Това става ясно от съобщение на дипломатическата мисия във фейсбук. Повод за срещата е смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

Германия привика руския посланик за смъртта на Навални

„На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България." посочва руското посолство. "По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета.", допълва то.

Посланичката на САЩ в Москва отдаде почит на Навални

"От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация", пише още в поста.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати