Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВнР за 11 септември: Да помним и да отстояваме нашите ценности

Общество

МВнР за 11 септември: Да помним и да отстояваме нашите ценности

МВнР за 11 септември: Да помним и да отстояваме нашите ценности - Tribune.bg
Снимка:

11 септември ни напомня, че трябва да отстояваме споделените си ценности и да защитаваме солидарно идеалите си. Това се казва в изявление на МВнР по повод 20 г. от терористичната атака на 11 септември 2001 г.

“11 септември 2001 г. – две десетилетия изминаха от терористичните нападения на американска земя. На днешния ден забавяме ход и с минута мълчание отдаваме почит към жертвите на нападенията срещу кулите на Световния търговски център, Пентагона и Полет 93. Подхождаме смирено и с внимание. Даваме си сметка, че е непосилно за словото да опише непреодолимата загуба на човешки живот; болката на оцелелите; куража на всички онези, притекли се на помощ с риск за собственото им здраве и живот; страданието на хилядите опечалени семейства, намерили сили да продължат напред в името на отнетите им близки и роднини”, заявяват от външнополитическото ни ведомство.

“Днешният ден зове към всички ни и ни напомня за отговорността да помним; за дълга да отстояваме споделените си ценности и да защитаваме солидарно идеалите си в дух на самоотвержено единство. Продължаваме да бъдем единни със съюзниците и партньорите си и оставаме решително ангажирани с борбата срещу тероризма”, подчертават от МВнР. 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети