Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВР: Полиция не е извеждала насила протестиращи от НС, охраната там е от компетенциите на НСО

Общество

МВР: Полиция не е извеждала насила протестиращи от НС, охраната там е от компетенциите на НСО

Снимка:

Информациите, разпространявани в новинарски онлайн издания, че „полицаи са извеждали насила протестиращи от Народното събрание“, категорично не отговарят на истината, съобщиха от МВР.

Полицейските служители нямат законови правомощия за осигуряване или възстановяване на обществения ред на територията на сградите на Народното събрание, чиято охрана е изцяло в компетенциите на Националната служба за охрана, обясниха от вътрешното министерство.

В компетенциите на служителите на МВР е гарантирането на обществения ред във външния периметър на сградите на Народното събрание. В този смисъл извън техните правомощия е осъществяване на каквито и да е действия по извеждането на граждани от вътрешността на сградите на българския парламент, допълват от МВР.

От Националната служба за охрана също излязоха с официална позиция за случая. На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание, заявяват от Службата.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите ѝ закон и съответните подзаконови нормативни актове. НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока, заявиха от НСО.  


Коментари (5)

Гражданин Целият този цирк днес в НС е под вещото ръководство и стратегия на ушатия каун-предател .Разпоретините от "Системата ги ..." бяха привикани при Бога -слънце /зеления чорап ,цял живот на държавна ясла/ в Президенството и бяха инструктирани как да действат,за да може Гумен Крадев да проведе тест за готовност на НСО при екстремни условия /разбирай ходене по первази, оказване на първа помощ при симулативни преструвки от страна на псевдо майките,дори и припадъци/Най страшното е ,когато една неоценена и нен....на жена тръгне да си отмъщава.В случая Мая терористката е неудържима ,но все не и се отваря парашута ,защото цървула чепик не става,а още по малко от магистрална работничка порядъчна жена.Говедото така ще си отиде-говедо.
16.09.2020 20:55 / Отговор
ПРЕПОРЪКА КЪМ МАЯ МАНОЛОВА: ДА НАСОЧИ МЕРАЦИТЕ СИ КЪМ АВИАЦИОННИЯ АС ЛУМПЕН РАДЕВ-ТОЙ ОТВАРЯ ПАРАШУТИ
16.09.2020 21:23
Това е парламент, а не WC Който иска да се "изчишка на жълтите павета", директно да отива при Гошо от Боец до фонтана за скромната сума от 50 стотинки такса, само.
Може да платите и равностойността на таксата в копейки, ако сте от русофилистик от Възраждане.
16.09.2020 21:47
Тараторгаргар Импийчмънт на клепоухото червено говедо - Мунчо Десин
16.09.2020 21:51
Анастас #
МАЗОЛОВА ги УБИВА Системно !
Без дори да се изправят - от упор !!?

НО ...
За Бой Пореден се готви
Поколението на 25-35 годишните.
Те са най-силно повредени от
ПРОСТАШКАТА ПАНДЕМИЯ - СЛАВИ ТРИФОНОВ.

Добре отгледани чалгари със загладени мозъци
+ второто поколение радиоактивни наследници на
Комуно-Соц-Простаците.

(предупредително)
16.09.2020 23:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още