Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВР предупреждава: Пазете се от джебчии на Черния петък

Общество

МВР предупреждава: Пазете се от джебчии на Черния петък

МВР предупреждава: Пазете се от джебчии на Черния петък - Tribune.bg
Снимка:

Очакват се задръствания около моловете

По повод Черния петък от полицията предупреждават гражданите да са внимателни и да се пазят от крадци. Често големите търговски сгради, в които се събират много хора, са обект за извършителите на джебчийските кражби, посочват от МВР.

Затова и предупреждават хората да са внимателни и да не оставят вещите си без надзор. Най-често в такива случай биват задигнати пари, документи и мобилни телефони. Потенциални жертви обикновено са клиенти, чието внимание в  момента е привлечено от други фактори. Експертите препоръчват в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места

Предупреждение се отправя и за онлайн търговията. Хората трябва да внимават със сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата.  Потребителите да са бдителни и с новосъздадените сайтове, както и с тези, които се представят за български, но са със сметка за плащане в чужбина, припомнят експертите.

Заради намаленията се очаква и струпване на много коли по моловете и големите магазини, което ще доведе и до задръствания. Експертите съветват шофьорите да избират добре маршрута си в този ден.

 


Коментари (1)

Кирил Този brack triday е много измислен и пресилен за България само измекяви
23.11.2018 10:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати