Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МВР със специални мерки заради очакваните порои

Общество

МВР със специални мерки заради очакваните порои

Снимка:

Оранжев код за валежи в 5 области на страната

МВР предприема мерки за осъществяване на превантивни дейности за предотвратяване на евентуално усложняване на обстановкатаq съобщиха от вътрешното министерство. Действията на ведомството са във връзка с очакваните проливни валежи. 

Средиземноморският циклон от Гърция ще влияе на времето и у нас. Оранжев код за обилни валежи е обявен за 5 области в страната- Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Там на места се очакват до 50-60 литра на квадратен метър дъжд. За 13 области на Централна и Североизточна България кодът е жълт, информира БНТ.

От вътрешното министерство съобщиха, че директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов вчера е изпратил писма до областните управители за преглед на техническото състояние и наблюдение на нивата на водоемите в прилежащата територия.

Дадени са указания за предприемане на превантивни действия по почистване и наблюдение на критични точки от канализационната и пътната инфраструктура на населените места, както и осигуряване на информация за съответните водни обекти.

В структурите на полицията в страната е създадена организация за оказване на съдействие на местната власт, при необходимост. Дадени са допълнителни указания на териториалните структури на пожарната за повишаване на готовността в случаи на възникване на извънредни ситуации, както и за своевременното информиране на представителите на изпълнителната и местната власт. В тази връзка директорът на главната дирекция ще посети областите Бургас, Ямбол и Хасково.

По текста работи: Андреа Драганова  


Етикети валежи, мерки, МВР

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още