Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МЗ ще проверява фактите около скандалното видео от МБАЛ „Св. Петка“, Видин

Общество

МЗ ще проверява фактите около скандалното видео от МБАЛ „Св. Петка“, Видин

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров нареди на звено „Вътрешен одит“ на МЗ да извърши проверка в МБАЛ „Св. Петка“, Видин във връзка с разпространен в медиите и социалните мрежи видеоклип, заснет в COVID структурата на болницата, както и във връзка със заявената стачна готовност на санитарите от отделението по спешна медицина. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на МЗ.

В свое писмено становище зам.-директорът на болницата д-р Богдан Томов обяснява, че клипът е заснет от лице, близко на пациент с COVID инфекция, настанено в лечебното заведение. „Авторът на клипа, възползвайки се от зеления коридор, в рамките на който пациентите са извеждани от COVID структурата за осъществяване на изследвания, е влязъл незаконно. Заснетият на клипа пациент е с изразена хипоксемия (недостиг на кислород). В момента на заснемане на клипа санитарите са придружавали пациенти за изследвания“, твърди директорът.

Зловещо видео: Има ли медицински персонал в Ковид-отделението? (ВИДЕО)

В болничните стаи са били дежурният лекар и медицинска сестра от екипа, казват от болницата.

„Цивилното лице е изведено от отделението след остри пререкания с дежурния лекар. Това обаче не е показано на клипа, въпреки че е било заснето“, пише още в становището си д-р Томов. „Авторът на клипа е лице, което многократно е създавало конфликтни ситуации в болницата и е извеждано неколкократно с помощта на охранителните органи“.

Заместник-директорът на лечебното заведение подчертава, че през COVID структурата от началото на пандемията досега са преминали общо 1 649 пациенти, от които за м. октомври 2021 г. – 351, а за периода от 1-ви и до 10-ти ноември – 147 пациенти.  


Топ новини

виж още

Актуална тема