Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МЗ: Ваксините не пренасят 5G, не водят до безплодие, не променят ДНК, не поставят чип...

Общество

МЗ: Ваксините не пренасят 5G, не водят до безплодие, не променят ДНК, не поставят чип...

Снимка:

Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания срещу COVID-19, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания, пишат от Министерството на здравеопазването.

Ваксините са разработени в съответствие със същите законови изисквания за фармацевтично качество, безопасност и ефикасност като другите лекарства. Те са сигурни и ефективни срещу тежко протичане на заболяването и възможни сериозни последици върху здравето.

Науката е категорична, че ваксините срещу COVID-19 са безвредни и безопасни – те нямат общо с мрежата за пренос на данни 5G; не водят до безплодие; не променят човешкото ДНК; не заразяват с коронавирус; чрез ваксинация не се поставя чип в тялото на човека.

За да направят гражданите своя информиран избор, е важно да ползват достоверни източници и да бъдат критични към всичко, което четат в социалните мрежи и в интернет пространството.

Целта на Министерството на здравеопазването е в страната да бъде постигнат колективен имунитет, което означава поне 70% от населението да бъде имунизирано, казват още от ведомството.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още