Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МЗ внася ново предложение за план за Националната детска болница

Общество

МЗ внася ново предложение за план за Националната детска болница

МЗ внася ново предложение за план за Националната детска болница - Tribune.bg
Снимка:

Министерство на здравеопазването трябва да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план за изграждането на Националната детска болница. Това решение беше взето по време на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска многопрофилна болница.

Предложението трябва да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.

В хода на разговора бяха разгледани извършените дейности по реализация на проекта до момента и нормативните проблеми, пред които са изправени заинтересованите страни.

От МРРБ съобщават, че са поставени важни въпроси, по които е необходимо предприемането на действия за оптималното и ефективното им разрешаване, за да бъде изградена максимално бързо болницата.

До тази среща се стига и след като на 10 юни лекари, архитекти, родители и граждани внесоха над 57 000 подписа с искане да бъде прекратен договорът на строителната фирма „Главболгарстрой“ и да бъде рестартиран проектът.

По думите на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“ договорът е бил подписан на тъмно, по време на пандемия, когато всички са били затворени по домовете си. За тях е неприемливо да се разглежда вариант, в който да се преустройва изоставен 40-годишен строеж, който е негоден да бъде превърнат в съвременната детска болница.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети