Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. МЗ: Жените с първа доза АстраЗенека са 47 000

Общество

МЗ: Жените с първа доза АстраЗенека са 47 000

Снимка:

Общият брой поставени дози от същата ваксина е близо 238 хиляди

Към четвъртък – 8 април, жените с поставена първа доза от ваксината на АстраЗенека са близо 47 хиляди. Към същата дата общият брой поставени дози от същата ваксина е близо 238 хиляди. Това съобщиха от Mинистерството на здравеопазването, предава БГНЕС.

Миналата седмица стана ясно, че националният ваксинационен щаб реши оксфордската ваксина да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст. Щабът препоръчва ваксината да не се използва при жени в тази възрастова категория, при които има повишен риск от тромбоза.

Вчера министърът на здравеопазването съобщи, че експертните съвети в страната – от имунолози, вирусолози, кардиолози и др. специалисти, ще дадат спешно становище какво да се направи в България с ваксината на „Астра Зенека“. Той съобщи, че интересът към тази ваксина е спаднал значително.

Експертните съвети ще трябва да отговарят на два много важни въпроса, посочи още Ангелов – какво трябва да направим с хората, които имат поставена първа игла и какво трябва да направим с хората, които желаят да си поставят ваксината на АстраЗенека.                                                                                                                                                                                        


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още