Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На косъм от трагедия: Спряха теч на газ от цистерна на гарата в Борово

Общество

На косъм от трагедия: Спряха теч на газ от цистерна на гарата в Борово

Снимка:

С риск за живота си пожарникарите са ограничили теча в една от цистерните

Трагедия, подобна на тази в село Хитрино през 2016 година се размина буквално на косъм в Русенско.  Пожарникари спряха теч на газ от цистерна на гарата в Борово. Районът е бил отцепен от полицията, а движението на влаковете - временно преустановено. Местните хора са били евакуирани от домовете си, а служители на вътрешното министерство са дежурили цяла нощ на мястото, съобщи БНТ.

Вечерта през гарата в Борово е преминал влак с 16 цистерни с газ пропан-бутан. Спрял е за изчакване на други влакове, но машинистът е усетил изтичане на газ. Веднага е извикал пожарната, която е пристигнала за броени минути. С риск за живота си пожарникарите са открили теч в една от цистерните и са успели да го ограничат. Въпреки всичко районът около гарата, която се намира почти в центъра на града е бил отцепен за няколко часа.

Близо 300 души са били помолени да се евакуират.

Причината за инцидента се изяснява. Представители на фирмата превозвач са пристигнали на място и след като констатирали, че течът е спрян, са освободили композицията, която е потеглила към София.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още