Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На косъм: Спасиха малки деца от горящ апартамент в кв. „Люлин“, оставени са сами

Общество

На косъм: Спасиха малки деца от горящ апартамент в кв. „Люлин“, оставени са сами

На косъм: Спасиха малки деца от горящ апартамент в кв. Люлин, оставени са сами - Tribune.bg
Снимка:

Две деца – на 2 г. и 6 г., от София попаднаха в изключително опасна ситуация днес по обяд. Те са оставени сами в жилище в кв. „Люлин“.

Минути преди 12 ч. мъж чува детски вик. „Излизайки от асансьора ме посрещна уплашено дете, което викаше: Помощ, помощ!“. Влязох в апартамента. Първоначално не знаех, каква е причината да ме вика малкия, в последствие видях дим, който излизаше от едната стая. Овен пожара, огъня, който видях, не можех да разпозная други силуети. Тръгнах да го извеждам, но той каза, че брат му е там“, разказва мъжът пред БТВ.

По-малкото дете първо не реагира. Секунди по-късно повиканият на помощ съсед успява да стигне до него.

„Доста трудно успях да стигна до някаква мебел, където горе-долу се чува гласчето. Оттам вече, викайки го и протягайки се напред, успях да напипам ръчичка. И го измъкнах. В коридора още звънях на 112“, спомня си мъжът.

На място идват пожарна, линейка и дядото на децата, който разказва, че отишъл да им купи закуска. Твърди, че за първи път ги оставя сами.

„Имам подозрения, че не беше в трезво състояние, така да го кажем, би могло да е от шока. Каза, че е бил за закуси, но се върна без закуски“, коментира мъжът, спасител децата. По думите му те често са оставяни сами.

„Много често съм виждал децата в това състояние, боси, а излизащите родители за мен са в неадекватно състояние, съжалявам че трябва да го кажа“, казва още съседът.

Група съседи помогна с разчистването на апартамента. И са готови да помогнат на семейството да възстановят дома си.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Люлин, пожар, деца
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети