Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На Никулден: Каракачанов и началникът на отбраната при военните моряци

Общество

На Никулден: Каракачанов и началникът на отбраната при военните моряци

На Никулден: Каракачанов и началникът на отбраната при военните моряци - Tribune.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в поредица събития във Варна, свързани с Военноморските сили (ВМС), и ще почетат деня на закрилника на моряци и рибари Свети Николай Чудотворец, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Празничният ден ще започне с посещение във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, където официално ще бъде открит ремонтиран учебно-спортен комплекс. Пред гостите началникът на ВВМУ флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров ще представи перспективите за развитие на нови високотехнологични образователни програми.

От 11.00 часа пред православния храм „Свети Николай Чудотворец” във Варна ще се проведе военен ритуал и ще бъде отслужен молебен за здраве и сила на всички моряци. След него ще бъде раздаден рибен курбан на граждани и гости, приготвен в походна кухня от готвачи от ВМС.

От 14.00 ч министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в церемонията за приемане на вертолет AS 365N3 „Dauphin” (Дофин) в състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка”.

На празничните прояви за Никулден ще присъстват още заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, председателят на Комисията по отбрана в 44-о Народно събрание Константин Попов и др.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати