Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На Новогодишния концерт няма да допускат граждани, които са в неадекватно състояние

Общество

На Новогодишния концерт няма да допускат граждани, които са в неадекватно състояние

На Новогодишния концерт няма да допускат граждани, които са в неадекватно състояние - Tribune.bg
Снимка:

На Новогодишният концерт няма да бъдат допускани граждани, които са в неадекватно състояние вследствие на прекомерна употреба на алкохол, както и такива, които носят пиротехнически изделия, ножове, дървени палки, или каквито и да било вещи, с които могат да застрашат собствения си или живота на околните.

Това съобщава гл. инспектор Иван Георгиев, началник на сектор „Масови мероприятия“ в СДВР, предаде БГНЕС.

„Малолетни и непълнолетни лица следва да бъдат с придружители, родители или настойници“, подчерта той.

Пускането на граждани започва в 18 часа на 31 декември.

Очаква се присъстващите на празничния концерт ще бъдат не по-малко от 6-7 хил. души.

В интервала от 18 ч. на 31 декември 2022 г. до полунощ на 1 януари 2023 г. е разрешено използването на пиротехнически изделия и фойерверки, като след този часови диапазон не са желателни гражданите да нарушават наредбата на Община София. Контролирането на използването след този часови диапазон ще се извършва от органите на МВР, като съответно гражданите, които забележат нередности, трябва да сигнализират на тел. 112, за да се вземат адекватни мерки. По-високият клас пиротехника, като F4, се използва само от служители, които имат специално разрешение и се контролират от органите на МВР, като трябва да имат специално разрешение за използването им от Столична община. Санкциите за физически лица са от 500 до 2000 лв., за юридически лица санкциите са по-сериозни.

„Задължително е гражданите да съдействат, тъй като има достатъчно униформени, които са на работа, в тази връзка искам да им благодаря за това, че ще си изпълнят служебните задължения и в празничния ден и нощ, и да помоля гражданите да знаят, че и полицаите са хора и за да бъдат техните задължения както трябва, е нужно съдействие – да подават информация и да не се отказват да свидетелстват, когато е необходимо за вземане отношение от страна на полицията“, каза и старши комисар Георги Алексиев, зам.-директор на СДВР.

Той призова гражданите да съдействат и когато видят лице във видимо неадекватно състояние, независимо дали става въпрос за злоупотреба на алкохол или забранени субстанции, за да може лицето да бъде изведено и да не се стига до инциденти.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети охрана, СДВР
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети