Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На път за празниците – нови мерки за контрол на тирове

Общество

На път за празниците – нови мерки за контрол на тирове

На път за празниците – нови мерки за контрол на тирове - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се най-натоварено движението да е днес и в понеделник

По традиция се очаква засилен трафик за празниците. За националния празник на България – 3 март, се събират три почивни дни. Затова и се очаква най-натоварено да е движението в страната в първия и в последния почивен ден (днес и в понеделник).

Допълнителни екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени днес по основните пътища в страната. Същевременно влизат в сила нови правила за контрол на движението на тирове у нас. В празничните дни вече шофьорите само ще трябва да се контролират и да спират в часовете, за които е обявено ограничаване на движението. Полицаите само ще следят дали се спазва забраната и ако тя се нарушава, ще налагат глоби. Предвижда се наказанието да е глоба от 300 лв. и отнемане на книжката за месец.

Днес ограничението за тежкотоварните автомобили е от 16 до 20 часа. В понеделник забраната е още от 14 часа.

За да информират всички шофьори на камини за новите мерки, от вчера на граничните пунктове се раздават брошури. Те са на 14 езика и в тях са посочени всички официални празници у нас, за които е въведена временна забрана за движение на товарни автомобили. Посочени са също и часовете на забраната.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Роси Ще е нещо страшно по пътищата днес, карайте внимателно
01.03.2019 10:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети