Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На прага на летния сезон: Туристическият бранш търси близо 3000 работници

Общество

На прага на летния сезон: Туристическият бранш търси близо 3000 работници

На прага на летния сезон: Туристическият бранш търси близо 3000 работници - Tribune.bg
Снимка:

Близо 3000 свободни работни места представиха 93 работодатели на пет специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани от Агенцията по заетостта през март. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

1849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, участваха в срещите, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят лично с изискванията на бизнеса.

Агенцията по заетостта организира трудовите борси в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон фирмите от бранша обявиха работни позиции за администратор в хотел, рецепционист, специалист по туризъм, камериер, градинар, спасител, работник в кухня, готвач, сервитьор, барман, пиколо, общ работник, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач, мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, масажист и други.

През април 2023 година Агенцията по заетостта планира провеждането на девет борси. Графикът на срещите може да бъде намерен на сайта на Агенцията по заетостта или тук, информирa агенцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати