Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На президентския бал нямало преводач за младежите със слухови увреждания

Общество

На президентския бал нямало преводач за младежите със слухови увреждания

Снимка:

На президентския бал за абитуриенти в неравностойно положение нямало преводач за младежите със слухови увреждания. За това сигнализираха потребители в социалните мрежи, пише „168 часа“.

И тази година президентството организира абитуриентски бал на младежи в неравностойно положение. Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева посрещнаха в Дом 2 на резиденция "Бояна" над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в социални услуги. На бала обаче нямало преводач за младежите със слухови увреждания. За това сигнализираха потребители в социалните мрежи. Ето какво пише Венера Петрова, която лично е присъствала на събитието:

”Нямаше преводач. Аз лично след, като се снимах с президента поисках да говоря за минута с него и той прие...казах: “извинете, но не трябваше ли, когато държите реч да има преводач за децата с увреден слух?” И той ми отговори: “ А то нямаше ли, а защо не казахте по рано” ... Няма смисъл да продължавам… както и да е. След това го помолих да дойде и поне да ги поздрави на масата на която бяхме седнали.

Да дойде пожела ни(здраве и да не се забравяме). Това е!

Коментарът е под статус по повод случилото се на Калина Паскалева. Ето какво гласи нейният пост:

“Кой глупак на президентския бал нарече деца с живи родители и семейна къща “деца, израснали в социални домове”?

По-сърцераздирателно и гръмко ли му е прозвучало? Едно от тези деца миналата година прослави България на Европейско първенство по лека атлетика за деца със слухови увреждания

Видях снимките от абитуриентския бал на деца в неравностойно положение, на който домакин е бил президентът Румен Радев. На първите редове за обща снимка и телевизионен кадър са децата със слухови увреждания, на които вече четири години помагам. Познах си ги, разбира се веднага. Безброй пъти съм ги посещавала в училище, помагала съм им, купувала съм им книги и играчки, водила съм ги и на екскурзии. Естествено, с лични средства, заделени от заплатата ми и дарения от мои приятели. Обяснявам всичко това, защото те са прекрасни и искам да вярвам, че на този бал не са били използвани за ПР. Както вече казах, познавам децата прекрасно - Роза миналата година спечели второ място в Европейското първенство по лека атлетика за деца със слухови увреждания, Боби е майстор на цветовете и иска да стане фризьор, правеше прическите на своите приятелки в училище. Венера е невероятна, отива да работи в Стара Загора в началото на този месец при майка си. Тя учеше в специализираното училище без да има слухови проблеми, а само за да помага на сестра си, която е с такива. Обичам ги от цялото си сърце и няма да позволя някой да ги белязва и разхожда като панаирджийска мечка. Също така ще ви кажа, че те не са израснали в социален дом, както пише в сайтовете след събитието - имат семейства и роден дом, в който се прибират. Това уточнение е за журналистите, отразили бала - не всичко, което ПР-ите ви казват, е истина. Да, така новината е по-сърцераздирателна, но е фейк. Няма нужда да засилвате ефекта за сметка на децата - имат прекрасни постижения през годините в областта на спорта.

Прекрасно е, че тези деца са били преобразени с красиви прически, някои и с тоалети, че са посрещнали бала си в резиденцията, изкарали са си хубаво, всяка среща извън тяхната среда, е полезна, но по-важно е къде ще бъдат на следващия ден и ще имат ли втори повод да облекат красивите рокли и костюми. В полунощ каляската се превръща в тиква. Чух, че стипендии от тази кампания ще получат само тези, които са решили да продължат образованието си.

П.С: Надявам се на това събитие да е имало и специален преводач за децата със слухови увреждания, защото ако е нямало, е тотална липса на уважение. А когато президентът държи реч за преследване на мечти и избори, не е лошо пр-ите му да го запознават в детайли пред кого ще говори - може вече да са ги постигнали и направили.”  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив