Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На президентския бал нямало преводач за младежите със слухови увреждания

Общество

На президентския бал нямало преводач за младежите със слухови увреждания

На президентския бал нямало преводач за младежите със слухови увреждания - Tribune.bg
Снимка:

На президентския бал за абитуриенти в неравностойно положение нямало преводач за младежите със слухови увреждания. За това сигнализираха потребители в социалните мрежи, пише „168 часа“.

И тази година президентството организира абитуриентски бал на младежи в неравностойно положение. Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева посрещнаха в Дом 2 на резиденция "Бояна" над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в социални услуги. На бала обаче нямало преводач за младежите със слухови увреждания. За това сигнализираха потребители в социалните мрежи. Ето какво пише Венера Петрова, която лично е присъствала на събитието:

”Нямаше преводач. Аз лично след, като се снимах с президента поисках да говоря за минута с него и той прие...казах: “извинете, но не трябваше ли, когато държите реч да има преводач за децата с увреден слух?” И той ми отговори: “ А то нямаше ли, а защо не казахте по рано” ... Няма смисъл да продължавам… както и да е. След това го помолих да дойде и поне да ги поздрави на масата на която бяхме седнали.

Да дойде пожела ни(здраве и да не се забравяме). Това е!

Коментарът е под статус по повод случилото се на Калина Паскалева. Ето какво гласи нейният пост:

“Кой глупак на президентския бал нарече деца с живи родители и семейна къща “деца, израснали в социални домове”?

По-сърцераздирателно и гръмко ли му е прозвучало? Едно от тези деца миналата година прослави България на Европейско първенство по лека атлетика за деца със слухови увреждания

Видях снимките от абитуриентския бал на деца в неравностойно положение, на който домакин е бил президентът Румен Радев. На първите редове за обща снимка и телевизионен кадър са децата със слухови увреждания, на които вече четири години помагам. Познах си ги, разбира се веднага. Безброй пъти съм ги посещавала в училище, помагала съм им, купувала съм им книги и играчки, водила съм ги и на екскурзии. Естествено, с лични средства, заделени от заплатата ми и дарения от мои приятели. Обяснявам всичко това, защото те са прекрасни и искам да вярвам, че на този бал не са били използвани за ПР. Както вече казах, познавам децата прекрасно - Роза миналата година спечели второ място в Европейското първенство по лека атлетика за деца със слухови увреждания, Боби е майстор на цветовете и иска да стане фризьор, правеше прическите на своите приятелки в училище. Венера е невероятна, отива да работи в Стара Загора в началото на този месец при майка си. Тя учеше в специализираното училище без да има слухови проблеми, а само за да помага на сестра си, която е с такива. Обичам ги от цялото си сърце и няма да позволя някой да ги белязва и разхожда като панаирджийска мечка. Също така ще ви кажа, че те не са израснали в социален дом, както пише в сайтовете след събитието - имат семейства и роден дом, в който се прибират. Това уточнение е за журналистите, отразили бала - не всичко, което ПР-ите ви казват, е истина. Да, така новината е по-сърцераздирателна, но е фейк. Няма нужда да засилвате ефекта за сметка на децата - имат прекрасни постижения през годините в областта на спорта.

Прекрасно е, че тези деца са били преобразени с красиви прически, някои и с тоалети, че са посрещнали бала си в резиденцията, изкарали са си хубаво, всяка среща извън тяхната среда, е полезна, но по-важно е къде ще бъдат на следващия ден и ще имат ли втори повод да облекат красивите рокли и костюми. В полунощ каляската се превръща в тиква. Чух, че стипендии от тази кампания ще получат само тези, които са решили да продължат образованието си.

П.С: Надявам се на това събитие да е имало и специален преводач за децата със слухови увреждания, защото ако е нямало, е тотална липса на уважение. А когато президентът държи реч за преследване на мечти и избори, не е лошо пр-ите му да го запознават в детайли пред кого ще говори - може вече да са ги постигнали и направили.”


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати