Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. На ръба на закона: Софиянец засадил над 200 дървета, а няма право

Общество

На ръба на закона: Софиянец засадил над 200 дървета, а няма право

На ръба на закона: Софиянец засадил над 200 дървета, а няма право - Tribune.bg
Снимка:

София в продължение на години е определяна като една от най-мръсните столици в Европа. Един мъж обаче методично действа, за да промени статистиката. Прави го без много шум, но с много упоритост, съобщава Нова ТВ.

"Дъбът е хералдичен елемент в герба на България. Лъвовете са стъпили именно върху летен дъб - той е най-дълголетен, красив и достолепен. Това е дъбът, който аз садя. На метростанция "Вардар" преди 12 години започнах да го засявам и после да го отглеждам. Вече тук има 11 дъба", разказва Калин Делийски.

В целия град е посадил успешно над 170 дървета, но над 200 са като цяло опитите му, на места унищожени.

"Може би така съм възпитан от малък. Учих за лесовъд, приятно ми е, комфортно ми е. През 2011 г. започнах, защото мислех, че ще ми носи радост и удовлетворение. Оказа се, че горчилката е повече. Не срещам подкрепа от "Зелена система", действам сам. Нямам право да садя на чужда територия, земята не е моя. От около 130 години има семена на летен дъб из София, още от времето на княз Фердинанд, когато е започнал да създава паркове. Събирам жълъди от свободно растящи дървета", споделя още той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дървета
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати