Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Наблюдават нивата на водата на над 10 язовира

Общество

Наблюдават нивата на водата на над 10 язовира

Наблюдават нивата на водата на над 10 язовира - Tribune.bg
Снимка:

Ситуацията при язовира в Тутраканци е овладяна, заяви шефът на ДАМТН

Наблюдаваме над 10 язовира. Това заяви председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски пред bTV.

Той обясни, че като цяло над 500 язовира са опасни, а над 400 са за спешен ремонт.По думите му само за миналата година са издали 600 акта за стопанисване на язовири. Горновски призова собствениците на язовири и кметовете да внимават когато подписват договори с концесионери, тъй като е много важно поддържането им.

Ситуацията около язовира в провадийското село Тутраканци е овладяна. Нивото на водата е 6 метра под преливника, обясни шефът на ДАМТН. Той припомни, че евакуацията на хората там се е наложила заради язовирната стена, която има пукнатини. Горновски обясни, че за този язовир са били издадени две предписания. Едното е било за разширение за преливника, а другото е за изпускателна. Основният изпускател не работи, подчерта шефът на ДАМТН.

Нивото на язовира е под критичния минимум, заяви пред БНТ заместник-кметът на Провадия Анатоли Атанасов. Частичното бедствено положение ще бъде отменено след заседание на кризисния щаб в 9:30 часа тази сутрин, допълни Атанасов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема