Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Начало на приема на първокласници в София

Общество

Начало на приема на първокласници в София

Снимка:

Кампанията започва днес и продължава до 15 май

Кампанията по прием на децата, които ще бъдат първи клас тази есен, започва днес за училищата в столицата. Редът на подаване на заявления е без значение и родителите имат на разположение един месец, за да подготвят и предадат документите на малчуганите.

За класирането най-много точки носи т. н. „уседналост“ или, ако детето живее в близост до избраното училище 3 и повече години, то попада в „първа група“.

Директно в „първа група“ попадат и голяма група от децата, които искат да учат в училището на по-големите си братя и сестри, независимо дали по постоянен или настоящ адрес са регистрирани в близост до учебното заведение. Първокласниците с братя и сестри до 12-годишна възраст в този случай получават 22 точки и попадат в „първа група“. Тези, чиито братя и сестри са по-големи, ще получават бонус от 11 точки в допълнителните критерии за класиране.

Децата с починал родител и пълни сираци също ще получават повече точки при класирането. Досега те взимаха 3 или респективно 5 допълнителни точки. В настоящия прием допълнителните им точки ще са с еднаква тежест – 6 на брой и в двата случая.

Кампанията по прием да документи за класиране в първи клас в столицата ще продължи до 15 май.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив