Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Начало на втория етап от акция "Зима"

Общество

Начало на втория етап от акция "Зима"

Начало на втория етап от акция Зима - Tribune.bg
Снимка:

От днес до 20-ти ноември фокусът са пешеходците, както и шофьорите, които отнемат предимство

В периода от 11 до 20 ноември Пътна полиция обръща повишено внимание към пешеходците, пътниците и поведението на водачите спрямо пешеходците като част от мащабната акция „Зима”.

Контролната дейност на пътна полиция в тази десетдневка ще бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците и пътниците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците.

Полицаите ще извършват активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане на платното за движение. Ще се акцентира на недопускане движението на пешеходци по магистралните пътища.

Специално внимание ще се обръща на пешеходците, които най-често и в населени, и в извън населени места се движат неправилно в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци).

Ще се взима отношение спрямо пътници, пътуващи в нарушение на ЗДвП, и които с поведението си създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Ще се осъществява контрол и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки.

Продължават и проверките на пътните полицаи, които следят дали  автомобилите са готови за зимата, дали караме с подходящи гуми и дали работят чистачките и светлините на колите.

От неделя ще започнат да се налагат и санкции.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати