Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 100 души гасят пожар между варненските села Бенковски и Здравец

Общество

Над 100 души гасят пожар между варненските села Бенковски и Здравец

Над 100 души гасят пожар между варненските села Бенковски и Здравец - Tribune.bg
Снимка:

Пожарът между варненските села Бенковски и Здравец, община Аврен, отново се активизира и в момента над 100 души участват в гасенето, съобщава БНТ.

Над 200 декара смесена гора бяха обхванати от пламъците във вторник. Пожарникари и местни доброволци няколко пъти успяваха да ограничат и почти да угасят огъня, който първоначално бе овхванал само сухите треви. Заради силния вятър през нощта пожарът отново е пламнал и днес в гасенето участван 45 пожарникари, местни доброволци, включително кметицата на село Здравец, над 20 души от Военноморските сили и доброволческата група от Община Варна. Това съобщи областният управител Марио Смърков, който беше на мястото на пожара.

Комисар Тихомир Тотев, началник на противопожарната служба във Варна, потвърди, че периметърът на пожара е около 6-7 километра, като има отделни огнища, теренът е много труднодостъпен и всички работят само на ръка, за да не позволят на огъня да се разпространи. Снощи пожарът е стигнал и до пътя към село Здравец, в момента там всичко е загасено и има дежурен противопожарен екип. Пожарът е тръгнал от изоставени лозя в землището на село Бенковски, а вятърът постоянно го прехвърля на нови площи и основната цел е огънят да не се разпространи в съседните масиви, каза още комисар Тотев. Причините за пожара са в процес на изясняване

 


Етикети пожар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати