Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 120 човека са били евакуирани от снежните преспи

Общество

Над 120 човека са били евакуирани от снежните преспи

Над 120 човека са били евакуирани от снежните преспи - Tribune.bg
Снимка:

Над 120 души, попаднали в безпомощна ситуация, са евакуирани през последното денонощие от екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), мобилизирани на територията на цялата страна, съобщиха от МВР.

В резултат на създадената от директора на районната служба - Пловдив комисар Георги Мангараков организация, е предприето разчистване с помощта на багер на пътя към хижа "Академик".

Целта е снегопочистващата техника да достигне до почиващите в хижата 20 души. Екип на районната служба-Асеновград оказа помощ за осигуряване на проходимостта на пътя с. Яворово- с. Добролък

Там, поради затъване на два автомобила в свежна преспа, се образува "тапа", в която попаднаха 21 коли. Пътят вече е разчистен от специализирана техника и е проходим.

Осъществено е евакуирането и на 43-ма души, останали по време на снежната ситуация в хижа "Върховръх".

И към момента продължават спасителните действия на пожарните екипи. Пътят към хижа "Леденика"се разчиства. Работи се и за осигуряване на проходимост към х. "Пробойница" над с. Губислав, община Своге, където помощ очакват 25 човека.

Създадена е необходимата организация за отстраняване на паднали клони и дървета, които създават опасност за преминаващи хора или моторни превозни средства.

Към 15:00 часа силите и средствата на звената за ГДПБЗН участват в локализирането и ликвидирането 177 произшествия, със 190 единици техника и 586 служители. Екипите са реагирали на общо 243 сигнала, а от началото на обилните снеговалежи - на над 500 сигнала.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати