Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Докато в парламента няма никого – протестиращите срещу Гешев направиха жива верига пред НС (ОБНОВЕНА)

Общество

Докато в парламента няма никого – протестиращите срещу Гешев направиха жива верига пред НС (ОБНОВЕНА)

Докато в парламента няма никого – протестиращите срещу Гешев направиха жива верига пред НС (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Около 1000 души се събраха пред Съдебната палата привечер

30-ина младежи с черни фланелки и татуировки, скрили лицата си зад тъмни очила, се появиха на протеста срещу номинирането на Иван Гешев за главен прокурор, съобщава „24 часа“.

Някои от тях предизвикателно си свалиха тениските пред медиите, макар че запазиха мълчание и не казват откъде са. Протестът започна с речи на Велислав Величков и адвокат Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки". Поддръжници на организацията "БОЕЦ", за чийто лидер Георги Георгиев се смята, че е финансиран от банкера Цветан Василев, който се укрива в Белград, отново издигнаха кандидатурата на скандалния следовател Бойко Атанасов за главен прокурор.

Поради протестните действия на ул. „Алабин“ и пред сградата на Съдебна палата временно беше спряно движението на трамваите. Трамваите от линии 4,12 и 18 бяха пренасочени по ул. „Алабин“, бул. „Х.Ботев“, Централна гара и по маршрутите си двупосочно.

Около 1000 души се събраха пред Съдебната палата привечер. Протестът продължи с шествие и жива верига пред сградата на Народното събрание, в момент, в който тя беше абсолютно празна.

Сред звездите на протеста бяха осъдените на първа инстанция Десислава Иванчева и Биляна Петрова, Христо Иванов и Методи Лалов.

Над 2000 души се явиха на „Марш за законност“ в София срещу олигарсите и атаките им срещу съдебната власт, съобщава ПИК. Маршът ще продължи в сряда и в четвъртък. Хиляди се събират, за да кажат "не" на олигарсите и поръчковите им медийни атаки, както и платени протести и да защитят от нападките им кандидатът за главен прокурор Иван Гешев.

Маршът за законност се явява и контрапротест на протеста на инициативата "Правосъдие за всеки".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ели БРАВО..!!
10.09.2019 19:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети