Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 25 000 записани в електронния регистър за ваксинация в първия ден

Общество

Над 25 000 записани в електронния регистър за ваксинация в първия ден

Над 25 000 записани в електронния регистър за ваксинация в първия ден - Tribune.bg
Снимка:

Не е задължително да избирате център във вашето населено място

Електронният регистър за записване за ваксина вече работи. Той беше пуснат малко след 17 часа вчера.

„Имаме над 25 000 записани за ваксинация в различните ваксинационните центрове. Не е задължително да избирате център във вашето населено място. Особено висок е интересът за София в големите болници. Първите дати и в Стара Загора са запълнени”, обясни координаторът на системата пред NOVA.

След въвеждане на личните ни данни, изборът на ваксина и запазване на час и дата за ваксинация, всеки потребител получава известие чрез СМС. 24 часа преди запазения час отново се изпраща напомняне, след което можете да откажете посещението и да си насрочите ново. За първия час в системата има над 7000 записвания. Запазването на час за ваксина отнема между 2 и 5 минути.

„Идеята на тази система е да планираме както нашето време, така и доставките на ваксините по местата. Преценката за това какъв вид ваксина да бъде поставена преди всичко трябва да е медицинска. Лекарят дава преценка след прегледа, който се прави”, поясни зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Ако в центъра за ваксинация липсва препаратът, който сме предпочели, тогава имаме възможност да изберем друг или да сменим часа си за имунизация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети