Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 30 часа продължава борбата с огъня в Сакар планина

Общество

Над 30 часа продължава борбата с огъня в Сакар планина

Над 30 часа продължава борбата с огъня в Сакар планина - Tribune.bg
Снимка:

Над 30 часа продължава борбата с огъня в Сакар планина. Пламъците обхващат 15-километров фронт.

В община Свиленград обявиха бедствено положение заради пожара, а със заповед на областната управа се забраняват всички дейности в горски и земеделски площи.

Има предположение, че искрите са тръгнали от землището на село Младиново след почистване на пасище.

Около 6000 дка смесена гора е засегната от пожара в община Свиленград, който гори през последното денонощие в района на Сакар планина, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. В борбата с огъня са се включили служители от държавните горски стопанства от Свиленград, Тополовград, Средец, Долно Ябълково и Твърдица, както и 10 високопроходими пожарни автомобила.

Действията по пълното потушаване продължават и към момента съвместно с екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

Пламъците са обхванали още сухи треви и храсти, с които общата засегната територия е близо 10 000 дка. Лесотехническите и селскостопански дейности в района са забранени заради продължаващите пожари, информират от министерството.

Близо 200 горски служители участват в гасене на пожари в страната през последното денонощие. Те са се включили в борбата с огнената стихия в Свиленградско и Бургаско, допълват от земеделското министерство.

Висока температура, силни пориви на вятъра и пламъците се разгърнаха на 15-километров фронт при Младиново, Пъстрогор и Момково на площ от 10 хиляди декара, съобщи БНР.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Сакар, пожар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети