Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 45 млн. лв. в следващия програмен период за подкрепа на социалната и солидарната икономика

Общество

Над 45 млн. лв. в следващия програмен период за подкрепа на социалната и солидарната икономика

Над 45 млн. лв. в следващия програмен период за подкрепа на социалната и солидарната икономика - Tribune.bg
Снимка:

Над 45 милиона лева са предвидени в следващия програмен период от 2021-ва до 2027-ма година за подкрепа на социалната и солидарната икономика. Това заяви заместник социалният министър Адриана Стоименова на онлайн форум за заетостта на хората от уязвимите групи и ролята на социалното предприемачество в България.

Форумът се организира от Български център за нестопанско право в партньорство със социалното министерство и други неправителствени организации.

„В плана за възстановяване и устойчивост също сме предприели стъпки, в които да предвидим създаването на регионални фокус точки, за социалното предприемачество в шестте региона на страната, така че да бъде осигурено насърчаване на промотирането и консултирането и съдействието на стартирането на такива социални предприятия, както и да се изследват нуждите за интеграция и решения за дигитализация. Ресурсът, който сме отделили е над 23 милиона лева, като идеята е да се подкрепят над 100 социални предприятия", посочи Стоименова, цитирана от БНР.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати