Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 5500 нуждаещи се ще се хранят от обществените трапезарии по време на извънредната епидемична обстановка

Общество

Над 5500 нуждаещи се ще се хранят от обществените трапезарии по време на извънредната епидемична обстановка

Над 5500 нуждаещи се ще се хранят от обществените трапезарии по време на извънредната епидемична обстановка - Tribune.bg
Снимка:

Още 30 648 възрастни, хора с увреждания и с ниски доходи ще се хранят по програма „Топъл обяд“ до края на юни

Над 5500 нуждаещи се ще получават топла храна от обществените трапезарии в страната по време на извънредната епидемична обстановка. За целта бюджетът на целевата програма „Обществени трапезарии“ на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) беше увеличен на 3,2 млн. лв. Бяха включени нови 1400 самотноживеещи хора, останали без дом, работа и доходи, както и ползващи социално подпомагане, и поставени под карантина.

В средата на март МТСП удължи действието на програмата до 12 юни и препоръча на общините храната да се доставя по домовете. В момента социалната услуга се изпълнява от 42 общини, като по-голямата част разнасят топлия обяд на нуждаещите се. В останалите е създадена организация, така че да не се допуска струпване на хора в трапезариите.

До края на юни в 214 общини продължава да се изпълнява и програмата "Топъл обяд". Благодарение на нея храна получават още 30 648 възрастни, хора с увреждания и с ниски доходи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети