Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над 71% от учителите подкрепят започналото дистанционно обучение

Общество

Над 71% от учителите подкрепят започналото дистанционно обучение

Снимка:

По отношение на начален етап 53,1% смятат, че не трябва да се преминава към онлайн обучение

71,2% от педагогическите специалисти подкрепят започналото вече дистанционно обучение в гимназиален етап, а 28,8% са на противоположното мнение. Това показва проучване на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ относно евентуално преминаване на образователната система в обучение в електронна среда. Проучването е направено сред 6100 педагогически специалисти в рамките на четири дни.    

65,8% биха подкрепили започването на дистанционна организация в прогимназията от 3 ноември.

По отношение на начален етап 53,1% смятат, че не трябва да се преминава към дистанционно обучение срещу 46,9% на противоположното мнение.

56,5% са срещу преминаване на детските градини в дистанционен режим, а 69,9% от анкетираните смятат, че висшите училища трябва да преминат в обучение в електронна среда от разстояние.

В момента 671 са заразените учители, но в тази бройка не влизат учителите, които са в карантина заради позитивен тест на член от семейството или в случаите, когато детето на учителя е карантинирано заради карантиниран клас или група в детска градина.

Българското училище е възможно най-безопасната среда, но упорито се използва с политически цели да се насади мнението колко опасни са образователните институции и че именно там са инкубаторите на заразата, посочват от синдиката.

Някои учители вече ползват отпуск заради всяването на паника. Във връзка с това ръководствата на образователните институции са в огромно затруднение да осигурят замествания, дори и при 10% болни учители. Именно затова дистанционният режим е единственият изход, посочват още от синдикат „Образование“.                                  

Остават проблемите с липса на дигитални средства и дигиталните ресурси за работа на педагозите в електронна среда.  

                                                                                       


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още