Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над половината сигнали за паднали клони в София все още чакат

Общество

Над половината сигнали за паднали клони в София все още чакат

Над половината сигнали за паднали клони в София все още чакат - Tribune.bg
Снимка:

Няма как да се каже кога ще бъдат отстранени всички клони

Пети ден след обилния снеговалеж в София са обработени малко повече от една трета от сигналите за паднали клони и дървета, подадени към 112.

От началото на възникналата ситуация са получени 2354 сигнала на телефон 112, от тях са обработени 860. Работата на всички екипи на терен продължава, заяви пред БНТ Сияна Хлебарова, главен експерт в Дирекция „Зелена система“.

„Няма как да кажем конкретна дата за отстраняване на всички паднали клони, тъй като до вчера още постъпваха сигнали. Направили сме необходимата организациия и всички екипи са на терен. Екипите са приоритизирани. Първо се обработват сигналите с по-голяма спешност – в близост до здравни заведения, детски градини и ясли, училища, паднали дървета върху улици и тротоари, които пречат на движението и са опасни за гражданите“, заяви Хлебарова.

По думите ѝ това е природа и няма какво да се направи. Хлебарова заяви, че растителността се следи периодично в 24-те района и описват, ако има симптоматика. 

Новият директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъци Николай Савов отчете, че от снеговалежа насам количеството отпадъци, което постъпва в предприятието, расте прогресивно.

„Първият ден 30 тона отпадъци постъпиха, после 80, после 90. Днес очакваме над 100 тона отпадъци. Дървесината, която постъпва в предприятието, се обработва до компост“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети