Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над Югово още гори, гасенето продължава десети ден

Общество

Над Югово още гори, гасенето продължава десети ден

Снимка:

Продължава гасенето на големия горски пожар над село Югово, община Лъки, който обхвана над 1100 дка в Родопите. Той се развива на 2 фронта – към Нареченски бани и към Югово, в труднопроходима местност, предава БНР.

Тази сутрин 4 пожарни автомобила с 11 огнеборци, 10 доброволци и служители на горското стопанство продължават борбата с пламъците, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Пожарът е в досегашните си граници, но снощи имаше горене вътре в зоната му, тъй като има недоизгорели участъци. Горят паднали дървета, храсти и т.н. Днес ще обработваме краищата и на 2-та пожара, за да не ги „изпуснем“ и да тръгнат към нови площи“, обясни пред Радио Пловдив ръководителят на Аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Той уточни, че днес с огъня се борят пожарникари и доброволци, а военнослужещите, както и военният хеликоптер „Кугър“, са в готовност да се включат до час, ако са необходими.

Пожарът избухна рано сутринта на 12 август в борова гора. Разгоря се бързо и обхвана огромна площ. Десети ден с пламъците се борят пожарникари, горски служители, военнослужещи и доброволци, подпомагани от въздуха от вертолет „Кугър“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още