Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Над Югово още гори, гасенето продължава десети ден

Общество

Над Югово още гори, гасенето продължава десети ден

Над Югово още гори, гасенето продължава десети ден - Tribune.bg
Снимка:

Продължава гасенето на големия горски пожар над село Югово, община Лъки, който обхвана над 1100 дка в Родопите. Той се развива на 2 фронта – към Нареченски бани и към Югово, в труднопроходима местност, предава БНР.

Тази сутрин 4 пожарни автомобила с 11 огнеборци, 10 доброволци и служители на горското стопанство продължават борбата с пламъците, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Пожарът е в досегашните си граници, но снощи имаше горене вътре в зоната му, тъй като има недоизгорели участъци. Горят паднали дървета, храсти и т.н. Днес ще обработваме краищата и на 2-та пожара, за да не ги „изпуснем“ и да тръгнат към нови площи“, обясни пред Радио Пловдив ръководителят на Аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Той уточни, че днес с огъня се борят пожарникари и доброволци, а военнослужещите, както и военният хеликоптер „Кугър“, са в готовност да се включат до час, ако са необходими.

Пожарът избухна рано сутринта на 12 август в борова гора. Разгоря се бързо и обхвана огромна площ. Десети ден с пламъците се борят пожарникари, горски служители, военнослужещи и доброволци, подпомагани от въздуха от вертолет „Кугър“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати