Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Награда за децата от Варна, събрали над 20 000 лв. за лечението на съученик

Общество

Награда за децата от Варна, събрали над 20 000 лв. за лечението на съученик

Награда за децата от Варна, събрали над 20 000 лв. за лечението на съученик - Tribune.bg

В кампанията с лични средства се включиха и няколко варненски депутати от ГЕРБ

Учениците в СУ „Гео Милев“, организирали пролетен благотворителен базар „Подари усмивка!“ в помощ на връстника си Никола Манев, ще бъдат наградени, съобщи „ВАРНА новини“. Новината е обявена от директора на училището Албена Павлова.

Базарът се проведе от 23 февруари до 2 март т.г. във фоайето на първия етаж на СУ „Гео Милев“ в подкрепа на ученика от III „в“ клас Никола Манев, който се бори с тежка диагноза. Събраните над 20 000 лв. са дарени, за да послужат за неговото лечение.

„Примерът на учениците е повече от добър, напълно заслужено е да ги наградим – коментира г-жа Павлова. – Децата прегърнаха идеята да помогнат, направиха почти всичко сами!“, заяви директорката.

С дарения, благотворителна продажба на мартенички, сувенири, цветя, картички и сладкиши беше събрана тази сериозна сума, която да спаси един от членовете на голямото семейство на СУ „Гео Милев“!

Инициативата „Подари усмивка!“ е трогнала учениците и от СУ „Елин Пелин“. За броени часове те са събрали 500 лв., също преведени в помощ на Никола Манев.

В кампанията за спасяване живота на детето се включиха и варненските депутати от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, Павел Христов, адв. Бранимир Балачев и Славена Точева. Те дариха лични средства.

Всеки може да помогне на Никола Манев по сметката на кампанията:

️ Бенефициент: “Фондация Мисия Живот”

️ Банка: “Първа Инвестиционна Банка”

️ IBAN: BG53FINV91501017599400

️ BIC: FINVBGSF

️ Основание: Дарение Никола Манев


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети