Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Наградиха Николай Младенов с най-високия орден на Палестина

Общество

Наградиха Николай Младенов с най-високия орден на Палестина

Снимка:

Бившият външен министър дълго време беше специален координатор на ООН за уреждане на израелско-палестинския конфликт

Бившият външен министър на България Николай Младенов е отличен с  Голямата Звезда на Йерусалим от президента на Палестина Махмуд Абас. Новината съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Николай Младенов дълго време беше специален координатор на ООН за уреждане на израелско-палестинския конфликт. Голямата Звезда на Йерусалим е най-високият орден на палестинската власт.

Ето какво гласи цялата публикация:

„Вчера президентът Абас ме удостои с най-високия орден на палестинката власт —  Голямата Звезда на Йерусалим. Благодаря на него и на всички, с които през последните години работихме за тази голяма чест. За шест години сме имали отлични моменти на сътрудничество, имали сме и сериозни различия, но винаги сме преодолявали препятствията в името на мира.“

Мисията на Младенов в Близкия Изток започна още през 2015 г. и той се зае с трудната задача да се включи в преговорите за мир между Израел и Палестина.

Дипломатът трябваше да заеме позицията специален пратеник на ООН за Либия през 2021 година, но изненадващо се отказа от нея през декември миналата година. Мотивът, който изтъкна пред генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, е свързан с лични и семейни причини.  

                                                                                                                                          


Коментари (1)

Ник* Респект! Поздравления!
02.02.2021 13:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема