Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Наказват диспечер – оставил пътници да спят на гарата в Стара Загора

Общество

Наказват диспечер – оставил пътници да спят на гарата в Стара Загора

Наказват диспечер – оставил пътници да спят на гарата в Стара Загора - Tribune.bg
Снимка:

Проверка в БДЖ на случая с влака Русе-Бургас. 16 пътници, които са били с пркачване на Стара Загора са останали да преспят на гарата.

За инцидента съобщи БНР, което излъчи разказ на пътника Николай Георгиев, който обяснява, че влакът им от Русе е пристигнал в Стара Загора с половин час закъснение и композицията за Бургас е заминала минути преди това, без да изчака пътниците. Така 16 души, включително и деца, посред нощ са останали да спят на гарата.

„В 22:20 ч. тръгнахме с влака Русе-Бургас, който е с прекачване в Стара Загора. Пристигнахме на старозагорската гара със закъснение от половин час в 3:41 мин. Влакът за Бургас е тръгнал минути по-рано без нас“, сподели Тодоров.

Той уточни, че всички пътници са си закупили онлайн билети и нямат никаква вина за изпускането на прекачването за Бургас. По този начин хората, сред които жени, деца и чуждестранни граждани, са останали до сутринта на старозагорската гара.

„Отношението на служителите на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика, и така изкарахме нощта“, каза още той.

По-късно Георгиев съобщи, че пътниците вече са се качили на бързия влак за Варна. 

Сред проверката от БДЖ съобщиха за „24 часа“, че този инцидент се дължи на грешка на техен служител, диспечер, който е пуснал влака за Бургас 3 минути преди пристигането на този от Русе. Затова пътниците ще бъдат компенсирани. Служителят им пък щял да получи дисциплинарно наказание. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети влак, проверка, БДЖ
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати